„O îngrijire adecvata, alaturata unui trai sanatos, reprezinta cel mai frumos cadou pe care îl poti darui corpului tau!”

Ritualul Biome a intrat în rutina mea imediat ce m-am întors din vacanța din Berlin. Aveam produsele de ceva timp pentru a le încerca, dar am zis să nu testez ceva nou chiar înainte de plecare așa că am amânat.

În pachetul trimis spre testare de cei de la Pellamar am regăsit potrivite pentru tipul meu de ten:

  • apa micelară,
  • serumul instant lifting și
  • crema echilibrantă de zi.

Gama produselor Pellamar Biome este inspirată de microbiomul uman, urmărind echilibrul natural al ecosistemului pielii și hrănind microflora benefică prin substanțe proprii acesteia, pentru a întări sistemul imunitar al dermei. Cu un sistem imunitar întărit și cu un PH propice, substanțele active complementare acționează mai eficient.

Apa micelara Biome pentru ten normal, 250ml

Prima pe care am testat-o a fost Apa Micelară. Nu m-am putut abține să nu o desfac și nu am regretat alegerea. Apa micelară Biome pentru ten normal are la bază o tehnologie bionutritivă pentru bacteriile sănătoase și stimulează microflora benefică pentru a reda echilibrul natural al pielii, ca de altfel întreaga gamă de produse. Se bazează pe principii active de origine naturală, agenți de curățare blânzi și ingredientul brevetat de către cei de la Pellamar: extractul pur de nămol terapeutic.

Machiajul ușor și impuritățile sunt îndepărtate în mod eficient, acționând pentru detoxifierea pielii. Nu o recomand însă pentru machiajele mai puternice, de seară. În ceea ce mă privește mi s-a părut că trebuie să insist prea mult în zona ochilor. Am optat pentru utilizarea ei cu precădere în zilele în care purtam foarte puțin machiaj sau chiar deloc.

Și aceasta și celelalte două produse sunt testate dermatologic, non-comedogenice și fără parabeni, ceea ce reprezintă întotdeauna un mare plus când vine vorba de skin care.

Ingrediente: WATER, POLYGLYCERYL-4 LAURATE/SEBACATE(AND)POLYGLYCERYL-6 CAPRYLATE/CAPRATE,GLYCEROL,PENTYLENE GLYCOL, YOGURT POWDER (IAURT) , MINERAL SALTS AND AMINO ACIDS FROM PELLOID MUD (EXTRACT PELLAMAR), SODIUM BENZOATE, POTASIUM SORBATE, FRAGRANCE

Utilizare: Se aplică pe o dischetă demachiantă cu care se curăță fața prin mișcări circulare. Pentru rezultate optime, se recomandă folosirea întregii scheme de îngrijire Biome pentru ten normal (Crema Echilibrantă, Serum Lifting Instant)

Serum Biome lifting instant pentru ten normal, 15ml

Dacă Apa Micelară a intrat în categoria produselor dragi, cu serul am o relație de dragoste & ură. Formula este una ușoară și acționează pentru a netezi pielea, ceea ce este minunat. Problema în cazul meu este că nu îmi place senzația pe care mi-o lasă pe chip. Nu știu exact să o descriu, dar parcă îmi rămâne o peliculă de la care mă ține tot tenul.

Dacă ar fi să merg pe cele spuse în descrierea produsului vă pot preciza faptul că principiul activ natural Instant Lift ajutat de aminoacizii extractului de nămol terapeutic are o acțiune rapidă de netezire a pielii și estompare a ridurilor. Acidul hialuronic cu masă moleculară mică și siliciul organic redensifică epiderma și măresc capacitatea naturală de sinteză a colagenului. Sistemul imunitar al pielii este întărit de prebioticele extrase din iaurt,  procesele naturale de protecție ale pielii sunt stimulate.

Ingrediente: WATER, METHYLSILANOLTRIHYALURONATE (ACID HIALURONIC), YOGURT POWDER(IAURT), ACACIA SENEGAL GUM(AND) HYDROLYZED RHIZOBIAN GUM, GLYCEROL, ISOPENTYLEN GLYCOL, MINERAL SALTS AND AMINO ACIDS FROM PELLOID MUD(EXTRACT PELLAMAR), CARBOMER, EDTA, ETHYLHEXYLGLYCERYNE (AND) PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE

Utilizare: Se aplică pe pielea curată masând ușor.

Crema Biome echilibranta pentru ten normal, 50ml

Ultimul produs, dar nu cel din urmă, este reprezentat de crema echilibrantă din această gamă pe care am îndrăgit-o la fel ca pe apa micelară. Ușoară ca textură, nu mi-a lăsat tenul încărcat, ba dimpotrivă.  Un alt punct în plus este că intră repede în piele și o uniformizează. 

Prebioticele extrase din iaurt ce se regăsesc în compoziția cremei ajută la stimularea microflorei benefică epidermală. Principii active naturale, acizii grași extrași din cocos, uleiul de cătină și Vitamina E împreună cu sărurile și aminoacizii extractului pur de nămol terapeutic sunt alimentele necesare pentru frumusețea și strălucirea naturală a pielii și avem norocul că cei de la Pellamar s-au gândit să le pună laolaltă în serviciul tenului nostru.

Ingrediente: WATER,GLYCERYLE STEARATE,PEG-100 STEARATE,CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERYDE,ALCOHOL CETYLSTEARILIC, YOGURT POWDER (IAURT) ,GLYCEROL, LANOLIN ,SALTS AND AMINO ACIDS FROM PELLOID MUD (EXTRACT PELLAMAR) ,HIPPOPHAE RAHMNOIDES OIL (ULEI DE CĂTINĂ), EDTA, TOCOFERYL ACETATE (VITAMINA E), ETHYLHEXYLGLYCERYNE (AND) PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE

Utilizare: Se aplică pe pielea curată masând ușor.

Ca ultimă precizare vă menționez faptul că brandul este unul românesc și intră în categoria dermatocosmeticelor.

Per total sunt mulțumită de experiența cu produsele Pellamar, ba chiar mă tentează să încerc un gel contur pentru ochi avand in vedere ca la mine orele de somn sunt un subiect tabu. Sunt foarte curioasă dacă voi ați încercat aceste produse sau altele provenite de la același brand și care a fost experiența voastră cu ele?

 

After Midnight Mask
%d bloggers like this: