“Sa poti sa fii capabila sa porti viata inauntrul tau este cea mai puternica creatie. Nu exista un dar mai mare. Nimic care sa-ti dea mai multa putere.” (Beyonce)

M-am tot gandit cum sa scriu acest articol de cand am primit vestea colaborarii cu brandul Barza, in prag aniversar de 25 de ani. Si poate ca as mai fi zabovit asupra lui daca nu aveam si un termen pe care sa il respect in ceea ce priveste data publicarii. Daca despre creme si machiaje imi vine mai usor sa scriu, cand vine vorba despre Ea ma impleticesc ca in prima zi de scoala. Imi uit cuvintele, parca nimic din ce am in minte nu iese asa cum imi doresc, asa ca sterg si scriu din nou si iar sterg si iar scriu din nou…

1.Poveste despre noi

Barza mi-a adus-o acum 4 ani si jumatate. A venit pe neasteptate, dar a fost atat de dorita inca din clipa in care am aflat vestea si, din acel moment, am inceput sa simt totul diferit! Nimeni nu te poate pregati pentru calatoria pe care o vei parcurge si pentru transformarile ce au loc in interiorul tau ca femeie. Creatie magica – o viata noua – la care, ca toti ceilalti, asisti si tu, doar ca intr-o maniera activa! Devii mai responsabila, mai precauta, mai tematoare, iar in inima ta ia nastere o iubire cum alta nu ai mai simtit pana in clipa aceea.

Te umpli de energie pura, de vitalitate, de emotie cu fiecare bataie a inimii pe care o auzi la ecograf in primele luni si cu fiecare miscare simtita prin corpul ce va este casa amandurora! Eu asta am simtit si am uitat treptat de orice stare de rau, de ameteala sau migrene!

Trec 9 luni si esti nevoita sa te redefinesti: acum esti Mama! Undeva, in sinea ta – tot Tu, dar cumva altfel! Te redefinesti ca persoana, ca mama, ca sotie, ca femeie! Vrei sa le faci pe toate ca la inceput, dar situatia prezinta alte circumstante si apar frustrarile! Da-mi voie sa-ti dau un sfat: constientizeaza-le, accepta-le si lasa-le sa plece! Am fost acolo si am vrut sa fac totul! Si acum imi doresc, pentru ca sunt o perfectionista din fire, dar consider ca am dobandit mai multa intelepciune si o mai buna capacitate de prioritizare a lucrurilor importante din viata mea! Pentru ca da, un copil iti transforma viata si o face intr-un mod minunat!

Din prima clipa de viata, mi-a devenit mentor! M-am redescoperit prin ea si mi-am reconfigurat valorile! Am invatat sa zambesc mai mult, sa ma bucur de tot, sa inspir recunostinta si sa expir orice dram de negativitate care mi-ar putea umbri fericirea! Mi-a insuflat curajul sa imi urmez visele, mi-a aratat ca indiferent de cate ori cad ma pot ridica sa o iau de la capat, m-a invatat ca si oamenii puternici au voie sa planga si ca vulnerabilitatile defapt ne intaresc! Pe langa multe alte lucruri, va mai trebui sa invat ceva… Si anume sa ma desprind de ea pe masura ce creste, sa ii las libertate sa poata zbura acolo unde isi va dori! Sa aiba incredere ca aripile ei sunt suficient de puternice incat sa atinga toate varfurile pe care si le propune si sa stie ca va avea mereu un cuib unde sa se intoarca! Chiar daca bratele-mi vor fi neincapatoare pentru trupul ei, inima mea va ramane la fel de spatioasa si de plina de iubire, iar daca va avea nevoie de mine voi fi acolo langa ea in orice colt al lumii!

Cu mai bine de 2 ani in urma, dupa lungul nostru ritual de imbratisari si declaratii de iubire ce le impartasim inainte de culcare, m-a surprins:

“Mami, sunt foarte fericita ca te-am nascut!”

Buimacit de afirmatia in sine, aparuta din senin, omul rational din mine a inceput sa explice cum situatia statea exact pe dos. Doar eu eram cea care o nascusem defapt… Dupa explicatia cu pricina, realizata cat mai succint si pe intelesul ei, tinand-o de manuta in timp ce adormea, am realizat cat de mult m-am inselat corectand-o cu raspunsul meu! Cat adevar rostise ea, un copil de 2 ani, pentru adultul din mine incapabil sa vada dreptatea din spatele vorbelor ei…

A doua zi, la trezire, i-am cerut iertare ca nu am inteles ce mi-a zis, pentru ca da… Si ea imi daduse mie nastere! A dat nastere “mamei” din interiorul meu!

Bratele ei sunt cele mai frumoase bijuterii pe care le voi purta in jurul gatului meu! 

 2. Saculetul adus in dar de Barza

Colaborarea cu Brandul Barza mi-a adus aminte de toata perioada sarcinii. Deschizand coletul si facand pozele mi-am amintit emotia simtita in asteptarea rezultatelor si bucuria primirii vestii. 4 ani si jumatate s-au derulat prin fata mea ca un film, incercand sa-mi gasesc firul povestii si ma gandesc cu zambetul pe buze ca va veni o vreme cand si domnisoara mea va face 25 de ani.

25 ani alaturi de femeile din Romania, Barza a pus la dispozitia noastra produse special concepute si s-a transformat intr-un partener de nadejde. Majoritatea femeilor au auzit de acest brand datorita testului de sarcina, dar in prezent, portofoliul de produse BARZA cuprinde o gama larga: teste de sarcină clasiceteste de sarcină ultrasensibileteste de sarcină cu determinarea săptămâniiteste de ovulațieteste de fertilitate de cupluteste de menopauză, amniotest pentru determinarea scurgerilor de lichid amnioticplasturi împotriva durerilor menstruale si șervețele intime cu bicarbonat de sodiu. M-a bucurat sa vad ca exista si o aplicatie CALENDARUL EMOȚIILOR ZILNICE – Aplicatia BARZA , ce ajuta la recunoasterea si intelegerea schimbarilor hormonale care se petrec pe parcursul ciclului menstrual.

In coletul primit, am regasit o parte din produsele mentionate mai sus si anume:

  • pachet de servetele intime: acestea au soluție de bicarbonat de sodiu si sunt special concepute pentru asigurarea unei igiene intime corespunzatoare, pentru eliminarea senzatiei de disconfort si a mirosurilor neplacute. Actioneaza in mod delicat pentru a curata si reda prospetimea zonei intime.
  • plasturi impotriva durerilor menstruale : furnizeaza caldura terapeutica pentru ameliorarea durerilor menstruale minore asociate sau nu cu dureri de spate. Plasturele se lipeste in interiorul lenjeriei intime, este confortabil si poate fi purtat in orice moment al zilei
  • un test de sarcina ultrasensibil: un test rapid care depisteaza prezenta hormonului hCG in urina, inca din primele zile ale sarcinii. Testul poate fi utilizat cu 5 zile inainte de data probabila a urmatoarei menstruatii, in orice moment al zilei.
  • teste de ovulatie: test rapid, care depisteaza prezenta hormonului luteinizat (LH) in urina, pentru a afla care este cea mai buna perioada in care puteti ramane insarcinata
  • test de Ph pentru infectii vaginale: conceput pentru depistarea rapida a infectiilor vaginale.

Oricat de feminist ar suna, sunt mandra ca sunt femeie! Si nu o spun crezand ca femeile sunt egale sau superioare barbatilor, ci o spun pentru ca in noi femeile exista capacitatea de a cultiva o viata. Suntem pamantul in care prind radacini florile si arborii, suntem casa in care cresc fragmente din sufletele noastre si a celor pe care ii iubim. Ne daruim trupul si sufletul si o facem cu responsabilitate si dedicare, indiferent de consecinte! Ne schimbam, ne adaptam, ne redefinim constant! Ne judecam, plangem, ne ridicam inca o data, dar mai puternice ca la inceput! Suntem sursa nestavilita de iubire pentru copiii nostri, partenerii nostri, familiile noastre, prietenii si munca noastra!  Suntem pline de idei, de dorinte, de creativitate si uneori de prea putin timp pentru a face tot ce ne dorim! Iar in momentele de vulnerabilitate avem nevoie de Acel Cineva alaturi, care sa ne asculte sau sa ne priveasca, reamintindu-ne de puterea din noi!

Ca incheiere, as mai adauga un singur lucru si anume ca este foarte important ca noi femeile sa fim constiente de sanatatea noastra, de corpul nostru! Trebuie sa ne reamintim (in mod constant, din pacate) ca el ne apartine noua si ca doar noi avem ultimul cuvant in ceea ce priveste alegerea momentului unei sarcini – nu partenerul, nu membrii familiei si, mai ales, NU societatea. Ne lovim mereu de intrebari bine intentionate, dar deplasate ca: “V-ati casatorit? Ce frumos! Si pe cand un copil?” ; ai deja primul copil, intrebarea se schimba in “dar un fratior sau o surioara pe cand? Stiti ca e tare bine sa fie doi…” ; si daca se intampla sa fie copiii de acelasi sex – “totusi un baiat (sau o fata, dupa caz) nu v-ar placea sa mai aveti?! Ar fi asa frumos!”. Si la un moment dat ajungi sa te intrebi daca nu cumva esti de-a dreptul egoista! Daca faci bine ce faci… dorind sa iti pui visele tale, sanatatea, corpul tau pe locul I sau, ca in cazul meu, pe locul II – ea ramanand mereu cea mai de pret prioritate a mea!

Indiferent de implicarea celor din jur, este trupul nostru cel care se schimba, sunt emotiile noastre cele care sunt puse la incercare, iar un copil este un dar, un miracol, o bucurie si trebuie primit cum se cuvine! Pentru ca atunci cand se intampla sa vina, el vine sa te invete!… Vine sa te invete sa te descoperi, iar tu trebuie sa fii pregatita si dornica sa o faci! Un copil vine sa iti arate cum sa privesti lumea prin ochi mai toleranti, mai iubitori, mai buni, vine sa reaprinda vechi dorinte sau sa dea nastere la vise noi!

Iar o data ce tu simti ca te-ai descoperit si te simti implinita, ai incredere in alegerile pe care le faci!

Eu stiu ca am incredere in MINE si o voi invata la fel si pe EA !

After Midnight Mask
%d bloggers like this: